Online Randevu

    Petek Havası Alma

    petek havası alma

    Günümüzde artık hemen hemen her evde kombi bulunmakta olup kombi ile ısınmak için peteklere ihtiyaç duyulmaktadır. Peteklerin farklı çeşitleri olup ısınmanın verimli olup olmaması petek çeşitlerine göre farklılık gösterebilmektedir. En çok kullanılan petek türü olan panel petekler, yer tasarrufu sağlamasının yanı sıra zarif görüntüsü nedeni ile de sıklıkla tercih edilmektedir.

    Kalorifer tesisatlarının içerisinde zamanla hava birikmekte olup kalorifer tesisatının içerisine hava ve su takviyesi yapılırken suyla birlikte bu hava da sisteme girmektedir. Kalorifer tesisatı ilk yapıldığında da tesisata hava girebilmekte olup kalorifer sistemine giren hava suyun da etkisi ile peteklerde birikmektedir. Hava peteklerde biriktiğinde sudan daha hafif olduğundan peteğin üst kısmında toplanmaktadır. Peteğin içinde hava olduğu zaman peteğin içerisine gelen su peteğin üst kısımlarına ulaşamamakta ve peteğin üstü soğuk kalmaktadır. Bu nedenle, peteğin üstünün soğuk altının sıcak olduğu durumlarda peteğin içerisinde hava olduğu sonucuna varılmaktadır.

    Kunduz Tesisat, petek havası alma konusunda da hizmet vermekte olup ısıtma sisteminin daha yüksek performans ile çalışmasına katkıda bulunmaktadır. Tüm sıhhi tesisat ihtiyaçlarının yanı sıra petek havası alma ve petek temizleme gibi konularda da hizmet veren Kunduz Tesisat, uzman personeli ile tüm sorunlarınızı en kısa sürede çözümlemektedir. Petek havası alma işlemleri sonrasında peteklerde oluşan havanın yol açtığı geç ısınma ve enerji kaybı gibi sorunlar ortadan kaldırılmaktadır.

    Panel Petek Havası Nasıl Alınır?

    Panel peteklerin diğer petek türlerine göre bazı avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Panel petekler, döküm peteklere oranla daha hafif ve daha ekonomik olduğundan daha sık tercih edilmektedir. Petek havası alma işlemi, peteklerdeki pürjör vanasından gerçekleştirilmektedir. Genelde peteğin vanasının olduğu yerin tam ters istikametinde bulunan pürjör vanası pürjör anahtarı ya da düz tornavida kullanılarak çeyrek tur kadar çevrilmektedir. Peteğin içinde hava olduğunda, pürjör vanası çeyrek tur çevrildiğinde gevşemekte ve peteğin içerisindeki hava çıkmaktadır. Ancak bu işlem yapılmadan önce peteğin altına bir leğen konulması gerekmektedir. Böylece peteğin havası bittikten sonra akmaya başlayacak olan peteğin içindeki suyun çevreyi kirletmesi önlenmektedir. Ayrıca panel petek havası alma işlemine başlanmadan önce peteğin üst vanasının kapatılıp üst vanasının açılması durumunda eteğe yeni su girmesi engellenmektedir. Bu sayede petek havası alma işlemi daha hızlı sonuçlanmakta ve daha sağlıklı sonuç alınabilmektedir.

    26 Yılı aşan tecrübemiz ile sizlere profesyonel hizmet sunuyoruz. –Giderilmeyen kaçaklardan para almıyoruz. Detaylı bilgi için 0212 429 80 57 arayınız.!

    Döküm Petek Havası Alma

    Döküm petek havası alma işlemi panel petek havası alma işlemi ile benzemekle birlikte bazı farklılıklar da söz konusu olmaktadır. Döküm petekler kalın olduğundan pürjör vanası zor ulaşılabilecek bir noktada bulunabilmektedir. Bu durumda pürjör anahtarı ile pürjör vanasına ulaşmak yerine düz tornavida ile pürjör vanasının gevşetilmesi tercih edilebilmektedir. Bunun yanı sıra döküm peteklerin boyası da petek havası alma işlemlerini aksatabilmektedir. Döküm peteklerdeki boyadan dolayı pürjör vanasının kapanması ya da içine boya girmesi nedeniyle gevşetilmesinde zorluk yaşanması gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Kimi zamanlarda pürjör vanasının bulunduğu deliğin tamamı tıkalı olabilmektedir. Bu ve benzeri durumlar döküm petek havası alma işlemini zorlaştıran etkenler arasında yer almaktadır. Döküm petek havası alma işleminde en pratik yolun peteğin vanasının orada bulunan rekoru gevşetmek olduğu bilinmektedir. Peteklerin vanasını sıkmak için olan rekor vidası ile rekorun gevşetilmesiyle borunun orada bulunan kısımdan peteğin içerisindeki hava çıkmaktadır.

    0552 594 94 58/57 Servis numaramızı arayarak ücretsiz teklif alabilirsiniz.

    Alurad Petek Havası Alma

    Alüminyum petek havası alma işlemi de panel petek havası alma işlemi ile benzerlik göstermektedir. Alurad peteklerde bulunan pürjör vanası gevşetilerek hava çıkışı sağlanabilmektedir. Bununla birlikte alüminyum petekler çok hassas olduğundan petek havası alma işlemi esnasında özen gösterilmesi, pürjör vanasının çok sıkılması durumunda peteğin çatlama ihtimalinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Petek havası alma işlemleri esnasında her peteğin tek tek kontrol edilmesi sağlıklı bir sonuç alınması için zorunluluk olarak kabul edilmektedir.

    Yerden Isıtma Sisteminin Havasını Alma

    Yerden ısıtma sistemlerinde mobil borular döşemenin altından geçtiğinden petek bulunmamaktadır. Ancak bu petek havası alma işleminin yapılamayacağı anlamına gelmemektedir. Yerden ısıtma sistemlerinin de hava yapma ihtimali olup bu sistemlerde petek sisteminden farklı olarak kolektör bulunmaktadır. Kolektör sayesinde yerden ısıtma sistemlerinin havasını alma petek havası alma işlemine göre daha az zaman almaktadır. Bu tarz sistemlerde genelde çamurlaşma nedeni ile suyun devir daim imkânı kısıtlanmakta olup hava basıncı ve yüksek su ile söz konusu çamurlaşma borunun dışına atılabilmektedir.

    Kombi Açıkken Petek Havası Alınır mı?

    Kombilerin kılavuzlarında genellikle petek havasının kombi kapalıyken alınması gerektiği yazmaktadır. Ancak kombinin kapalı ya da açık olması bu işlem esnasında çok önemli bir durum teşkil etmemektedir. Kombi açıkken petek havası alma işlemi yapıldığında kombi basıncında düşme meydana gelmektedir. Bu nedenle tüm peteklerin havası alınana kadar kombiye sürekli olarak su takviyesi yapılması gerekmektedir. Çünkü, kombinin basıncı bir barın altına kadar düştüğü takdirde kombi çalışmayı durdurmaktadır.

    Petek havası alma işlemi yapılırken hatalı bir işlem yapılmasının önüne geçmek için profesyonel firmalardan destek alınabilmektedir. Petek havası alma kolay bir işlem gibi görünmekle birlikte bazı noktalarda oldukça titiz bir çalışma gerektirmektedir. Petek havası alma işlemi sırasında pürjörün gevşemesi nedeniyle kombi kendini kapatıp arıza modu devreye girebilmektedir. Bu durumda açma kapatma düğmesi aracılığı ile kombinin yeniden açılması gerekmektedir. Bu işlemin nasıl yapılacağının bilinmemesi durumunda servisten destek alınması önerilmektedir. Yanlış kısmın açılması ya da başka bir arızaya neden olabilecek bir işlemin yapılması daha ciddi masraflarla karşı karşıya kalınmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle profesyonellerden yardım alınması daha sağlıklı olmaktadır.