Online Randevu

    Boru Tıkanıklığı Açma

    Kunduz Tesisat; evlerde ve işyerlerinde bulunan her türlü boru içerisinde oluşan tıkanmaları en kısa sürede çözüme kavuşturmaktadır. Teknolojik ekipmanları ve profesyonel kadrosu ile hem temiz su hem de pis su gider borularındaki tıkanmaları kırıp dökmeden açabilmektedir. Su borularındaki tıkanıklıklar; gider borusu tıkanıklığı ile su tesisat borusu tıkanıklığı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 

    Gider Boruları Neden Tıkanır?

    Mutfaklarda, banyolarda ve tuvaletlerde pek çok nedenden dolayı pis su gider tıkanıklığı oluşabilmektedir. Banyoda en çok saç, sabun ve tırnak artıkları nedeniyle pis su giderleri tıkanmaktadır. Özellikle tıkanan borunun mutfak gideri olması durumunda temel nedenler arasında; atılan yemek kalıntıları, yağ atıkları ile tesisatın kurulumu esnasında usta hatasından kaynaklanan yanlış eğim ilk sıralarda yer almaktadır. Yağ atıkları, pimaş borularının içerisine yapışmakta ve tıkanıklığa neden olabilmektedir. Tuvalet gider borusu tıkanıklığı genellikle tuvaletin içerisine atılan ve erimeyen; ıslak mendil, ped, tuvalet kağıdı ve naylon poşet gibi yabancı isimlerden kaynaklanmaktadır. Tuvalet deliğinin çapı yaklaşık 10 cm olup, borulara ulaşana kadar bazıları dar olan ve dirsek olarak adlandırılan çatal borular bulunmaktadır. Çapı büyük nesneler de bu kısımlarda takılı kalıp geçemeyerek tuvaletin tıkanmasına sebep olmaktadır. 

    Ana boruların tıkanması ile beraber pis su giderleri kullanılamaz hale gelmektedir. Kimyasal maddeler basit tıkanıklıkların açılmasında kullanılsa da sürekli tıkanan, içi tortu ile kaplanmış pis boruların özel makineler kullanılarak profesyonel kişiler tarafından açılması gerekmektedir. Kunduz Tesisat kameralı ve akustik makineler ile sorunsuz bir şekilde açma işlemlerini gerçekleştirerek müşteri memnuniyetini üst noktaya taşımaktadır. 

    Tıkanan Boruları Nasıl Açabilirsiniz?

    Tıkanan borular söz konusu olduğunda sorunun kısa sürede kolaylıkla çözümlenebilmesi için profesyonel destek alınması gerekmekle birlikte küçük çaplı sorunlar farklı yöntemler kullanılarak da çözümlenebilmektedir. 

    Lavabolarda oluşan tıkanıklık sorununda genellikle lavabo pompası kullanılmaktadır. Lavabodan suyun yavaş gitmesi durumunda, lavabonun deliğine pompa ile yavaş ve bol tekrar eden baskı tekniği uygulanarak sorunun çözümlendiği durumlar olabilmektedir. Pompa baskısı uygulanırken sıcak su dökülmesi borunun % 30 oranında temizlenmesini sağlayabilmektedir.

    Tıkanıklık söz konusu olduğunda akla ilk olarak sivri alet kullanarak tıkanıklığı açma yöntemi gelmektedir. Ancak sivri alet kullanarak tıkanıklığı açma ihtimalinin oldukça düşük olduğunun göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Genellikle tuvalet tıkanıklığında sopaya benzeyen sivri cisimlerle; banyo tıkanıklığında ise sivri bir aletle gidere baskı yaparak tıkanıklığın açılması denenmektedir. 

    Lavabo tıkanıklıklarında lavabo açıcı kullanılmadan önce; lavaboda bir su birikintisi olmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gider borusundan su geri taşıyorsa ve su birikintisi varsa suyun üzerine dökülen kimyasal sıvı üzerinize sıçrayıp cildinize zarar verebileceğinden, ilaç kullanılması önerilmemektedir. Uygun ortam sağlandıktan sonra eldiven ve maske takılarak kimyasal madde kullanılması önem taşımaktadır. 

    Toz lavabo açıcılar kullanılmadan önce suyun iyice kaynatılması gerekmektedir. Lavabo açıcı gider borusuna döküldükten sonra kaynatılan su dikkatli ve yavaş bir şekilde gidere dökülmektedir. Ardından bol su gönderilip pompayla takviye edilerek tıkanıklık açılabilmektedir. Sıvı lavabo açıcılar kaynatmaya gerek kalmadan kullanılan en zahmetsiz ve pratik kimyasal karışımlar olarak kabul edilmektedir. Kimyasal sıvı gidere yavaş bir şekilde dökülmekte, ardından bol su gönderilerek pompayla takviye edilmekte ve tıkanıklık açılabilmektedir. 

    26 Yılı aşan tecrübemiz ile sizlere profesyonel hizmet sunuyoruz. –Giderilmeyen kaçaklardan para almıyoruz. Detaylı bilgi için 0212 429 80 57 arayınız.!

    Boru Tıkanıklığı Sorunlarınızın Çözümü Kunduz Tesisat

    Kunduz Tesisat’ın uzman ekibi; tıkanmış tuvalet ve temiz su borularında kameralı robot ile hizmet vermekte, tıkalı tesisat borularını kırmadan açmaktadır. Önceden pimaş borularında tıkanıklık yaşandığında hem boruların içi görüntülenemediğinden hem de nerede tıkanıklık olduğu bilinemediğinden, tıkanıklığa ulaşılana kadar borular tek tek kırılmaktaydı. Günümüzde en son teknoloji ürünü olan tıkalı boru açan robot cihazlar ve kameralı cihazlar kullanılarak tıkanıklık kısa sürede ve net bir şekilde tespit edilebilmektedir. Böylece tıkalı olan borular, robot cihazlarla kırmadan kolaylıkla açılabilmektedir. Özel kameralı ve akustik özelliklere sahip makinelerle tıkalı bölüm belirlendikten sonra hortum şeklindeki açma mekanizması ile tıkalı bölüm açılarak sorun Kunduz Tesisat’ın uzman ekibi tarafından kısa sürede çözümlenmektedir. 

    0552 594 94 58/57 Servis numaramızı arayarak ücretsiz teklif alabilirsiniz.

    Tıkalı Borular Kokuya Neden Olur mu?

    Gider borularının tıkanması pek çok olumsuz etkisinin yanı sıra su birikintisi dolayısıyla kötü kokulara da neden olabilmektedir. Kunduz Tesisat’ın ustaları boru tıkanıklığı açma işlemlerini gerçekleştirdikten sonra mutfak, banyo ve lavabo giderleri rahatça kullanılmakta aynı zamanda bu sebepten kaynaklana kötü kokular da ortadan kalkmaktadır. 

    Ana Borulardaki Tıkanıklığın Açılması

    Ana gider boruları daireden çıkan kanalizasyon borularının bağlanıp oradan belediyenin kanalizasyonuna gittiği tesisatlardır. Ana hatlarda yaşanan sıkıntılar genellikle giriş katlarındaki evleri ve iş yerlerini etkilemektedir. Hattın tamamı ya da bir kısmı tıkandığı takdirde kanalizasyon suları en alt kattaki dairenin ya da iş yerinin en alt seviyedeki giderinden geri çıkmaya başlamaktadır. Bu durumda üst katlardan kullanım oldukça da su bodrum kattaki daireden çıkmaktadır. Kat aralarında boru tıkanmaları yaşandığı takdirde, daireden gelen boru ile ana boru arasında yer alan çatalda tıkanmaya sebep olabilmektedir. Tıkanıklığın açılmadığı durumlarda da atık sular bir üst kattan dışarı çıkmaktadır. 

    Daire İçerisinde Yaşanan Tıkanmalar

    Herhangi bir bez ya da katı cisim kaçırılmadığı takdirde bu alanda tıkanma meydana gelmemektedir. Kaçırılan yabancı isimler haricinde tuvalet hatları da genelde tıkanmamaktadır. Çok yoğun kullanılan ve suda erime özelliği bulunmayan tuvalet kağıtları başlıca tıkanma sebepleri arasında sayılmaktadır. Mutfak giderlerinde yaşanan tıkanmaların ise % 90’ı tesisatçıların hatasından kaynaklanmaktadır. Bu durumların engellenebilmesi için alınabilecek önlemler şu şekildedir:

    • Mutfak atık su gider borularının yatayda en fazla 3 metre uzunlukta olması, 
    • Yatay olarak döşenen borularda yeterli eğimin sağlanması,
    • Dönüşlerde 45 derecelik dirseklerin tercih edilmesi,
    • Lavabo boru hattının 5 metreden uzun olması durumunda hattın çapının 70’lik olarak adlandırılan borudan çekilmesi.